• Home
  • |
  • Blog
  • |
  • Hoe ook jij een echte prinses en cowboy kunt worden.

november 1, 2018

Hoe ook jij een echte prinses en cowboy kunt worden.

Alles wat we onszelf vertellen is waar. We worden wie we denken dat we zijn. Mindset is alles. If you put your mind to it, you can accomplish anything.

Het is waar. Onze eigen overtuigingen die we onszelf blijven vertellen, bepalen wie we zijn. Dat is nu eenmaal hoe ons brein werkt. Je brein maakt het niet uit wat je tegen hem zegt, het neemt alles voor waar aan.

We kunnen ons iets voorstellen wat niet bestaat en maken het daarmee voor ons brein echt. De beroemde: denk eens niet aan een roze olifant. Juist. Daar is ‘ie.

Ken je het fenomeen, dat als je een nieuwe auto koopt, je opeens die auto overal ziet rijden? Selectieve perceptie heet dat. We zien wat we willen zien. Of herken je dat je twijfelt tussen twee vakanties, en je je uiteindelijke keuze ook daadwerkelijk de beste keuze vind, want die andere bestemming had niet zulke mooie stranden, was toch wel duur, minder goed weer, dus maar goed dat je deze keuze gemaakt hebt? Cognitieve dissonantie wordt dat genoemd. Ons brein vervormt zijn primaire beeld met nieuwe overtuigingen waarom het waar is wat je hebt gezegd.

We doen dit dagelijks. Ik ben nou eenmaal geen sporter. Ik hou nou eenmaal van lekker eten. Ik ben gewoon een avondmens. Hoe vaker we het zeggen, hoe meer waar het wordt. Want ons brein zal op alle vlakken in ons leven zoeken naar bevestiging van onze overtuigingen. En niet alleen zoeken, het past je gedrag er op aan om te bewijzen dat het gelijk heeft.

Je bent niet wat je eet, je bent wat je denkt!

En nu we dit weten, wordt het pas echt leuk. Want je kunt deze kennis gebruiken om je eigen gedrag te veranderen. Wil je afvallen? Verander je overtuiging van dat je nu eenmaal van lekker eten houdt, naar dat je van lekker gezónd eten houdt. Wil je meer sporten? Vertel jezelf dat je wél van voetballen houdt en dat je dat daarom ook gaat doen. De sportschool is nog steeds niet leuk, maar voetballen wel. Of tafeltennis. Of Judo. Of welke andere sport dan ook.

Benoem wat je wilt. Vertel jezelf wat je wilt. Wat je belangrijk vindt. Maak er een nieuwe ‘overtuiging’ van. Je bent gewoon iemand die andere mensen graag aanraakt, dus ja, ook vrouwen die je net leert kennen geef je al heel snel een knuffel bij het afscheid in plaats van drie zoenen. Je bent nu eenmaal iemand die graag mensen motiveert, dus sta je graag op een podium je verhaal te vertellen (wist je dat public speaking de grootste angst van vele mensen is?).

Wat het ook is waar je jezelf in wilt verbeteren, verander je overtuiging en je brein zal er alles aan doen om je te helpen bij de verandering.

Gebruik de kracht van je brein bij het oplossen van jouw problemen. Stoppen met roken, meer zelfvertrouwen krijgen, socialer worden, gelukkig worden, een baan vinden die wél bij je past, een man vinden die wel bij je past.

Maak er een overtuiging van dat je dat gewoon kan. Dat je gewoon een niet-roker bent. Dat je aantrekkelijk, slim, grappig, charmant, sexy, bent. En tada! Je bent het ineens ook echt.

Het is bijna magisch. Zoals het vroeger eigenlijk ook al was. “Papa, ik ben een prinses!” En voelde je je een prinses? Gedroeg je je als een prinses? “Mama! Ik ben een cowboy en mijn fiets is mijn paard!” Je was de cowboy.

Het is precies hoe het werkt. Je bent wat je denkt. Dus beter denk je precies wat je wilt zijn!

Maurice

Related Posts

‘De wereld op zijn kop’ is alleen maar een ander perspectief van de waarheid

‘De wereld op zijn kop’ is alleen maar een ander perspectief van de waarheid

Fuck! Ik heb weer gefaald…

Fuck! Ik heb weer gefaald…

Hoeveel is jouw ‘ja’ waard?

Hoeveel is jouw ‘ja’ waard?

Laat ik dat maar niet doen…

Laat ik dat maar niet doen…

Maurice Zondag


Your Signature

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>
%d bloggers liken dit: