In een relatie

Je hebt een relatie. Je hebt eigenlijk gewoon alles. Maar toch… het voelt niet oke. Er is iets aan de hand met jullie.

Het gebeurd heel vaak. We raken in een sleur. Vroeger, toen waren we verliefd, deden we leuke dingen samen, maar tegenwoordig….? We leven gewoon ons leven, op de automatische piloot. We spreken elkaar niet meer écht. Alleen maar over de dagelijkse dingetjes. Werk, kinderen, wie de vuilnis buiten zet. Zij doet haar dingen, hij doet zijn dingen.

Jullie zijn uit elkaar gegroeid en je gaat je steeds meer aan elkaar ergeren. Heeft het allemaal nog wel zin? Moeten we zo doorgaan? Stoppen?? Wil je dat echt? Want dat heeft nog al wat consequenties. Of maar doorgaan en doen of er niks aan de hand is? Nee, eigenlijk is dat ook geen optie.

Geloof me, 90% van de koppels loopt hier op een bepaald moment tegen aan.

Relaties gaat over twee dingen. Jij als individu, en jullie samen als koppel. En wanneer het alleen nog maar over jou gaat, gaat het fout. Als het alleen maar over jullie als koppel gaat, gaat het ook fout. Als zij altijd alles samen wil doen, wordt je ook gek toch?

Het gaat er om dat jullie elkaar blijven zoeken, blijven zien, maar jezelf ook niet vergeet. Daar gaat het in de meeste gevallen fout.

We veranderen allemaal als we ouder worden. En doen we dat niet mét elkaar, dat veranderen, dan gaat de een sneller dan de ander. En dan groei je uit elkaar ja.

Na 15 jaar bij mijn vrouw geweest te zijn, hebben we het te ver laten komen en ja, zijn we uit elkaar gegaan. Ik ben er nu niet rouwig om, maar toch denk ik wel eens, wat nu als we het niet zo ver hadden laten komen? Wat nu als we 5 jaar eerder ons ‘probleem’ onder ogen hadden gezien, hadden we er dan niet beter uitgekomen?

Zorg dat je niet te laat bent om op te geven wat je in al die jaren opgebouwd hebt met elkaar. Niets doen is geen optie. En als je voor je gevoel al wel te laat bent, kies dan voor jezelf. Want zoals je weet, ben jij de belangrijkste persoon in je leven. Want zonder jou, is er niets!

Laat me je helpen in deze moeilijke tijden van keuzes maken. Plan nu een moment voor je kennismakingsgesprek!

​Meer lezen?

​Lees deze artikelen hieronder

>