Geluk start met Balans

Als je lekker in je vel zit, voel je je ‘in balans’. Het leven is goed. Alles loopt, er is geen onrust of stress, het voelt goed. Alles is in balans.

Balans is echter een van de moeilijkste dingen in het leven. Want écht in balans zijn we natuurlijk nooit. We zoeken naar balans. Als een circusartiest die op een grote bal staat te balanceren. Want het ene moment lijkt alles oke en in balans, maar dan gebeurd er iets waardoor je weer in de stress schiet. Een appje van je baas, een opmerking van je liefde, een telefoontje over je zoon, wat het ook is, de wereld is continue bezig je uit balans te brengen.

Dus is het belangrijk dat je bewust bezig bent met wat je in balans houdt. Wat IS balans voor jou? En als je je nu uit balans voelt, wat moet er gebeuren om je weer in balans te krijgen? Wil je afvallen? Stoppen met roken? Financiele stress? Gaat de wereld aan je voorbij zonder dat je het door hebt? Heb je het gevoel dat je NU iets moet veranderen omdat het anders verkeerd afloopt met je?

Dan is het zaak om je balans terug te vinden.

Door bewust te leven. Door bewust keuzes te leren maken. Maar hoe doe je dat? Hoe zorg je voor controle over je balans? Hoe blijf je gecentreerd, stap je uit de slachtoffer rol? Het is niet de schuld van de wereld om je heen dat je uit balans bent. Het is jouw verantwoordelijkheid. Het is JOUW leven, dus jij bent de baas over wat je doet, de keuzes die je maakt.

Overkomt ongeluk je regelmatig? Daar kun je weinig aan doen. Je kunt het niet helpen dat andere mensen beslissingen nemen die jou ook raken. Het is de natuur dat mensen dood gaan. Allemaal ongeluk waar je geen grip op hebt. Of toch? Ja. Het is namelijk niet altijd jouw keuze dat het gebeurd zoals het gebeurd, maar het is wel jouw keuze HOE je daar mee omgaat.

Jezelf verliezen in het verleden, je zorgen maken over de toekomst, is toch écht wat er zich in JOUW hoofd afspeelt.

De wereld zit in ons hoofd. Alles wat we zien, beleven, voelen, ruiken, het wordt allemaal vertaald naar prikkels in onze hersenen. Hoe wij er op reageren wordt bepaald door onze beperkingen, onze biologische zijn, onze kijk op de wereld. Dit zijn de zaken waar je kunt leren controle over te krijgen. Controle krijgen over datgene wat er in je hoofd gebeurd. Sommige zaken worden bepaald door hoe je je leven hebt ingericht. Wat je eet, hoe je slaapt, je beweging op een dag. Het wordt bepaald door de kennis die je hebt. Het wordt bepaald door hoe jij jouw leven in hebt gericht.

Laat me daar bij helpen. Laat me je helpen met het inrichten van jouw leven onder jouw condities. Hoe jij jouw leven wilt leven. En hoe je dat voor elkaar kunt krijgen!

Maak nu een afspraak om je kennismakingsgesprek te hebben zodat we kunnen bepalen waar jij jezelf in wilt verbeteren!

​Meer lezen?

​Lees deze artikelen hieronder

>