Communicatie

Wat ons mensen onderscheid van elk andere levend organisme op aarde, is dat wij bewust kunnen communiceren. We worden niet alleen gedreven door biologische verlangens en instincten. We kunnen bewust nadenken en keuze maken. We kunnen bewust verbinding zoeken met mensen, door dit unieke concept: Communicatie.

We maken verbinding met anderen en met onszelf door onze communicatie. We leren het als we nog kind zijn. Met onze lichaamstaal, de vocale taal die we spreken, met onze mimiek, we communiceren de hele dag. Zelfs met ons zelf.

Een ding wat ik heb geleerd de afgelopen jaren, is dat wanneer je iets onbewust doet, het je vaak overkomt in plaats van dat je er zelf controle over lijkt te hebben. Soms gaat dat goed, vaak ook niet. We hebben geleerd om onbewust te communiceren. Te reageren zonder na te denken. Te reageren vanuit ons systeem, onze natuurlijke drang. Maar dat is niet altijd de beste oplossing. Niet voor de situatie, en niet voor jezelf.

Door meer te leren over communicatie, is de kwaliteit van mijn leven op zoveel vlakken beter geworden! Het heeft me zelfbewuster gemaakt, en conflicten kunnen eenvoudig opgelost worden.

Met technieken zoals Neurlinguistisch programmeren (NLP) stellen we onszelf in staat om meer invloed uit te oefenen op onze omgeving. Je krijgt dingen voor elkaar omdat je beter begrepen wordt. De connectie die we zoeken met de mensen om ons heen, thuis, prive of op je werk, overal wordt je leven beter wanneer je beter leert communiceren. Alle succesvolle mensen hebben dit geleerd. Richard Branson, Tony Robbins, Barrack Obama, Steve Jobs, Oprah, allemaal snappen ze de kracht van effectieve communicatie.

Laat mij je op weg helpen om precies hier in te verbeteren. Door mijn ervaring als professioneel spreker en acteur heb ik geleerd hoe we invloed kunnen uitoefenen op onze omgeving. Door te leren hoe je overtuigend kunt zijn. Conflictbeheersing te doen. Taalpatronen te begrijpen en daardoor beter in staat te zijn de ander te begrijpen. Door beter te kunnen luisteren naar wat de ander niet alleen zegt, maar vooral bedoeld.

Ik kan je de praktische technieken leren om zelfverzekerd te worden, om voor groepen te spreken, verhalen te leren vertellen die overtuigen. Om leiderschap te kunnen nemen waar dat jou helpt.

Maak nu een afspraak om je kennismakingsgesprek te hebben zodat we kunnen bepalen waar jij jezelf in wilt verbeteren!

​Meer lezen?

​Lees deze artikelen hieronder

>