ABC Systeem

​Het ABC-Systeem 

voor de uitgebalanceerde Semi-Ketogene leefgewoonte

"​​Het is geen dieet. Het is geen peronal trainer. Het is geen quick fix. Het ABC-Systeem helpt je langdurige verbetering in je gezondheid en welzijn."

Het ABC-Systeem staat voor Afvallen, Bewegen en / of Consolideren. Jij bepaalt welk doel je voor jezelf stelt, het ABC-Systeem helpt je bij het bereiken van dat doel! Onderbouwd door wetenschappelijk onderzoek, jarenlange ervaring en zelfs ervaringdeskundigheid hebben geleid tot dit uitgebalanceerde systeem wat gericht is op een semi-ketogene leefgewoonte. Hieronder leggen we je precies uit wat dat is en hoe jij je doelen daar mee kunt bereiken. Of het nu gaat om kilo's verliezen, energie te krijgen of mentale helderheid te hebben, het ABC-Systeem helpt je daarbij.

​Je wilt een gezond leven. Zeker in deze tijd waar Corona de wereld in haar greep houdt is gezondheid een belangrijke factor die ons maar al te bewust wordt. Maar wat ​gezondheid is, is voor iedereen ​anders. De een wil afvallen, de ander wil betere sportprestaties, en weer anderen willen vooral mentale verbetering en balans in hun leven. Wat jouw doel ook is, het ABC-Systeem is ontwikkeld om jou daar te brengen!

De basis is: werken vanuit ketonen.

De mens is gemaakt om een ketogene leefgewoonte na te streven. Het is hoe de mens in oorsprong zijn gezonde leven leefde. Pas sinds de komst van de landbouw zijn we overgestapt naar een hoge koolhydraten eetgewoonte en zeker de afgelopen 150 jaar is dat doorgeslagen. Sinds de jaren 60 hebben we geleerd dat vet gevaarlijk ​voor je zou zijn en dat je beter light producten ​kon gebruiken, halfvolle melk ​moest drinken en het voorverpakte eten sloeg enorm aan. We gingen steeds meer koolhydraten en suikers eten en steeds minder vetten en natuurlijke producten. 

​Het resultaat van die 'gezondheidsclaims' is echter schokkend. 51% van de westerse bevolking heeft overgewicht, 20% daarvan zelfs levensbedreigend. De ​belangrijkste doodsoorzaak verschoof van infectieziektes begin 20e eeuw, naar welvaartziektes zoals kanker, hart- en vaatziekte, diabetes, en depressie tegenwoordig. ​En daar is een verklaring voor: Een tsunami van ​suikers in ons moderne dieet.

We eten te veel suikers waardoor ons metabolisme op hol slaat en geen effectieve brandstof gebruikt voor onze energiehuishouding. Met alle gevolgen van dien. We hebben continue honger, eten meer dan we eigenlijk zouden moeten, hebben last van een schommelende bloedsuikerspiegel en wanneer je niet genoeg sport ​om het direct in te zetten als snelle energie, dan wordt je dik. 

De oorspronkelijke energiebron, die we uit onze vetreserves ophaalde zijn ketonen. Ketonen ​is energie die onze lever aanmaakt wanneer we 'vet verbranden'.  Dat wordt ook wel 'ketose'  genoemd. Ketonen hebben een ca. 7x betere effciency dan suikers. Je hele lijf werkt zo veel beter en effectiever op ketonen dan op suikers! Alleen maakt je lijf zelf pas ketonen aan, als er geen (of nauwelijks) suikers meer te verbranden zijn. Dus blijf je koolhydratenrijk eten, dan kom je zelf nooit in  'ketose'.

​En daar komt de Semi-ketogene leefgewoonte om de hoek kijken!

Door een supplement aan je voeding toe te voegen, zoals we ook multivitamines slikken, voeg​en we ​exogene ketonen aan je systeem toe. Deze ketonen zorgen er voor dat je lijf in ketose raakt en dus gaat opereren op ketonen in plaats van suikers. Je honger gevoel daalt, je energie niveau stijgt, en je behoefte aan koolhydraten neemt af.

​Het ABC-Systeem helpt je vervolgens met het behalen van een van de drie hoofddoelen: Afvallen, Bewegen of Consolideren.

De 3 pijlers van het ABC-Systeem

(klik op de onderwerpen om meer te lezen)

​Afvallen

​Je doel kan zijn om af te vallen. Door je eetgewoonte heb je de verkeerde dingen geleerd hoe je gezond op gewicht kunt komen en kan blijven. Wanneer afvallen jouw doel is gaan we een plan opstellen om door de juiste dingen te leren eten​ je lichaam te leren om ketonen aan te maken en te gebruiken. 

​Dit plan omvat een 3 tal fases:

1. De Kennismakingsfase. Je maakt kennis met zowel onze aanpak als een ketogene leefgewoonte m.b.v. o.a. exogene ketonen en een wetenschappelijk onderbouwd opbouwschema. Deze fase duurt 10 dagen.

​2. De ​10-day challenge. In deze challenge gaan we je uitdagen om ​lekker gas te gaan geven op je nieuwe leefstijl en met de hulpmiddelen en ondersteuning die we je bieden. Deze fase duurt ook 10 dagen. 

3. De Doorpakfase. Deze fase ga je, onder begeleiding, door met de ingeslagen weg en ​gaan we door tot we jouw doel bereikt hebben. De duur van deze fase is tussen de 10 en 60 dagen (afhankelijk van je doelen en resultaten).

Daarna kun je gaan consolideren. We helpen je daarbij om tot een goede vorm te komen zodat je een ontspannen, gezond en gelukkige leefgewoonte kunt volhouden en niet meer terugvalt in je oude patronen.

Daarom is dit systeem zo effectief. Je volgt geen dieet om af te vallen, maar je verandert je leefgewoonte, ondersteund met de juiste middelen, om gezond(er) te worden.


​Bewegen

​Als jij een fanatieke sporter bent, meer dan 4x per week voluit gaat in jouw favoriete sport, ben je waarschijnlijk al goed bezig met je voeding. Als deze voeding nog steeds heel erg rijk is aan koolhydraten, willen we je graag een gezonder alternatief aanbieden. Zie het als Premium brandsdtrof voor je lichaam. 

We gaan je kennis laten maken met power performance op ketonen. Ketonen zijn immers vele malen effectievere brandstof dan koolhydraten. Het houdt je gefocust, scherp en geeft je lichaam de energie die je nodig hebt om het langer vol te houden.

Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat vooral endurance sporters het erg goed doen op ketonen, eventueel aangevuld met exogene ketonen.

We gaan daarom samen met jou een plan op stellen om je lichaam over te laten schakelen naar deze efficiente brandstof. Dat plan kent 3 fases:

1. De Kennismakingsfase. Je maakt kennis met zowel onze aanpak als een ketogene leefstijl m.b.v. o.a. exogene ketonen en een wetenschappelijk onderbouwd opbouwschema. Deze fase duurt 10 dagen.

​2. De ​10-day challenge. In deze challenge gaan we je uitdagen om ​gas te gaan geven op je nieuwe leefstijl in combinatie met je sportprestatie. ​Uiteraard met de hulpmiddelen en ondersteuning die we je bieden. Deze fase duurt ook 10 dagen. 

3. De Doorpakfase. Deze fase ga je, onder begeleiding, door met de ingeslagen weg ​en leren we je te balanceren met wat jij nodig hebt voor jouw prestaties. Deze fase duurt zolang als we samen bepalen. 

Daarna kun je gaan consolideren. We helpen je daarbij om tot een goede vorm te komen zodat je een ​sterke performance, gezond en ​uitgebalanceerde leefgewoonte kunt volhouden.​

​Dat is de kracht van dit systeem. Het leert je om snel in ketose te raken en je prestaties te maximaliseren, in jouw tempo en jouw behoefte!

​Consolideren

​Wanneer jij een uitgebalanceerd leven zoekt, om alle ballen in de lucht te kunnen houden, scherp te zijn in je werk, genoeg energie te hebben voor je gezin en sociale leven, dan is het zaak om je balans te vinden en te consolideren. 

Je eet gezond, je hebt een gezond gewicht, sport regelmatig, maar je voelt toch regelmatig een energie dip, hebt last van moodswings, of je bent gewoon mentaal ​niet altijd even scherp. Je zit niet altijd lekker in je vel en bent snel geiriteerd. Ons brein is ons krachtigste wapen om ons optimaal te laten presteren, of om ons juist ellende aan te praten. Dat is een veel voorkomende klacht, ook al lijk je alles 'volgens het boekje te doen'. Wist je dat je hersenen het liefste op ketonen draait? Suiker is het slechte alternatief als er geen ketonen zijn.

​Door met de semi-ketogene leefgewoonte te starten gaan we je helpen om de balans in je leven terug te krijgen. We maken een plan waarmee we je leren zelf het heft in handen te nemen. Dit plan betaat uit 3 fases.

1. De Kennismakingsfase. Je maakt kennis met zowel onze aanpak als een ketogene leefgewoonte m.b.v. o.a. exogene ketonen en een wetenschappelijk onderbouwd opbouwschema. Deze fase duurt 10 dagen.

​2. De ​10-day challenge. In deze challenge gaan we je uitdagen om ​lekker gas te gaan geven op je nieuwe leefstijl en met de hulpmiddelen en ondersteuning die we je bieden. Deze fase duurt ​tussen de 10 en 20 dagen, afhankelijk van je gevoel na de 1e fase. 

3. De Doorpakfase. ​In deze fase leer je de controle zelf in hand te nemen en zelf te bepalen ​hoe je de semi-ketogene lifestyle toepast en vol kunt houden. 

​Dat noemen we de consolidatie. We helpen je daarbij om tot een goede vorm te komen zodat je een ontspannen, gezond en gelukkige leefgewoonte kunt volhouden ​met de energie, de focus en mentale sterke vorm die je zoekt.

Daarom is dit systeem zo effectief. ​Het is geen dieet, maar je ​past je leefgewoonte aan, ondersteund met de juiste middelen, om ​heerlijk in balans je leven te leiden en alles te doen wat je vroeger voor onmogelijk hield!


Waarom Semi Ketogeen?

De ketogene lifestyle bestaat al heel lang. Zolang de mensheid bestaat zo ongeveer. Het heeft al vele mensen geholpen in het zorgen voor een gebalanceerde en gezonde levensstijl. De afgelopen decenia is het weer sterk in opkomst gekomen, mede dankzij het bekende Atkinson dieet wat in de basis lijkt op een ketogeen dieet. Het moeilijke van een strikte ketogene lifestyle is echter dat het heel veel beperkingen oplegt. Want het dieet is strikt: minder dan 10% koolhydraten eten, anders raak je uit ketose. Dan verlies je dus de voordelen van het werken op ketonen en kan het dagen of langer duren voor je weer helemaal in ketose raakt. 

Het strikte ketogene dieet volgen zou dus betekenen dat je nooit meer een biertje of glaasje wijn mag drinken (want alcohol wordt omgezet in suikers). Dat je nooit meer een stukje taart mag eten op een verjaardag of nooit meer broodje mag eten tussen de middag (brood is een grote bron van koolhydraten). Dat is in de huidige wereld nauwelijks vol te houden. Je ziet dan ook dat veel mensen die starten met een strikt ketogeen dieet makkelijk terug vallen in hun  oude gewoonte omdat de verslavende werking van suikers de macht overneemt. Voor je het weet eet je elke ochtend weer bruine boterhammen en eet je pasta bij je avond eten. Compleet te begrijpen natuurlijk, want je lichaam vraagt daar weer om!

De Semi-Ketogene Leefgewoonte die we via het ABC-Systeem aan je voorstellen, voorkomt dat. We leren je om de basis van een ketogeen dieet te volgen, en ondersteunen je daarbij niet alleen vanuit een coachende rol, maar ook met een aanvullende voedingssupplement. Eigenlijk net zoals we ook gewend zijn om zo nu en dan vitamine tabletten te slikken voor een betere weerstand. 

Dat doen we met zogenaamde 'exogene ketonen'. Dat is een poeder die je oplost in water (ook goed voor je hydratatie!) en is verkrijgbaar in verschillende smaakjes zodat er altijd iets bij zit wat je het lekkerste vindt. Het is zelfs een van de lekkerste voedingssuplementen die er bestaat en is voor alle leeftijden. Kinderen drinken het in plaats van sap of cola, en als volwassene heb je er een lekkere vervanging aan van al die glazen water. De werking van ketonen is zo sterk, dat het zelfs positieve invloeden heeft op mentale aandoeningen zoals o.a. autisme en depressie. 

Door dit product aan je ketogene eetgewoonte te koppelen, raak je dus niet uit ketose wanneer je een keertje iets niet-keto eet. En kun je dus wel zo nu en dan een glaasje drinken, een taartje eten, of die lunch bij die workshop eten. Oftewel, je hoeft niets te laten wat het leven vaak wat extra kleur geeft! De semi-ketogene leefstijl is dé oplossing om een gezond en energiek leven te leiden, maximale energie te hebben en optimaal van je leven te genieten! 

En wie wil dat nu niet?

Lijkt je dit ook wel wat? Meer energie? Meer focus? Makkelijker op je streefgewicht komen? Lekker kunnen sporten? Beter slapen? Schakel dan ook over op de semi-ketogene leefgewoonte en start vandaag nog door contact op te nemen met degene die je hiernaartoe heeft doorverwezen. Ons ABC-Systeem staat klaar voor jou om je te helpen jouw doelen te bereiken! (ben je op een andere manier hier terecht gekomen, klik dan op de knop onderaan de pagina om direct een persoonlijke afspraak te maken met Maurice om met jouw doelen te starten.

(Lees trouwens ook dit artikel van Dr. Eline Dekeyster, grondlegger van deze semi-ketogene leefgewoonte.)

​Samen staan we sterk

​Je doet dit niet alleen. Ons team van professionals staat voor jou ​klaar om je te helpen met het behalen van jouw doelen. Onze ​specialisten staan ​via jouw contactpersoon standby om je te helpen met al je vragen. We werken nauw samen met de producent van de exogene ketonen en hebben daardoor beschikking over ingangen bij experts van over de hele wereld. Wetenschappers, professionele sporters en voedingsdeskundigen staan opgelijnd om jou te helpen. ​Over de hele breedte gaan we je helpen om je doel voor eens en voor altijd te behalen én vol te houden. Of het nu gaat om afvallen, je sportprestaties of je algemene balans, het ABC-Systeem en het ​voltallige support team gaan je daar bij helpen!

​Ons kernteam die aan de basis staan van het ABC-Systeem, de semi-ketogene lifestyle stellen we graag aan je voor:

Maurice Zondag
Persoonlijk Leiderschapscoach

Maurice Zondag helpt als persoonlijk leiderschapscoach mensen wereldwijd om grip op hun eigen leven te krijgen. Als openbaar spreker, auteur en trainer heeft hij internationale faam verkregen met zijn unieke aanpak om duurzame resultaten te bewerkstelligen bij zijn clienten. Hij is mede ontwikkelaar van de semi-keto lifestyle ​en staat aan de basis van ​de ontwikkeling van het ABC-Systeem. 

Meer informatie over Maurice kun je hier vinden.

dr. Eline Dekeyster
Neuro bioloog en PhD coach

dr. Eline Dekeyster is vanuit haar specialisatie in (neuro)biologie  en als wetenschapper begaan met gezondheid en vitaliteit. Zij heeft een masteropleiding gedaan in ketose en helpt mensen als gecertificeerd coach om in hun lifestyle te groeien  en helpt o.a. PhD kandidaten in de academische wereld. Zij is ​ontwikkelaar van de semi-keto lifestyle en staat aan de basis van de ontwikkeling ​van het ABC-Systeem.

Meer informatie over Eline kun je hier vinden.

​John Louman
Business ​Strateeg en NLP coach

​John Louman helpt overheden en bestuurders van diverse bedrijven ​in succesvol ​leiderschap en volledig in hun eigen kracht te opereren. Als ex-militair is John gewend om snel te schakelen om teams optimaal te laten functioneren. In zijn ​werk als NLP coach is hij meester in overtuigen en leiden en behaalt daarmee opzienbare resultaten. ​Balans in leven en (mentale)gezondheid zijn zijn speerpunten.

Meer over John kun je hier vinden.


​Start nu zelf met ABC-Systeem

​Wanneer je meer informatie wilt ontvangen of met het ABC-Systeem aan de slag wilt, nodigen we je graag uit voor een kennissmakingsgesprek. Dit gesprek is gratis en geheel vrijblijvend en zal ca 30 minuten in beslag nemen. Neem contact op met je contactpersoon die je hiernaar verwezen heeft. Ben je hier anders terecht gekomen, ​klik dan op de onderstaande knop om ​een afspraak in te plannen met Maurice.

​Meer lezen?

​Lees deze artikelen hieronder

>