• Home
  • |
  • Blog
  • |
  • ‘De wereld op zijn kop’ is alleen maar een ander perspectief van de waarheid

december 25, 2018

‘De wereld op zijn kop’ is alleen maar een ander perspectief van de waarheid

Als ze tijdens het kerstdiner weer eens vragen: ‘Heb jij nou nog steeds geen relatie?’, stel dan de tegenvraag: ‘Bent u nog steeds ongelukkig getrouwd?’ – omdenken-

‘Beter gelukkig alleen, dan ongelukkig samen’ is een veelgehoorde reactie op deze omdenk zienswijze. En het is waar natuurlijk. Nog altijd zijn er te veel mensen ongelukkig in hun relatie.

We houden liever vast aan een vals status quo, omdat de angst voor het onbekende, het niet meer in de relatie zitten en de wereld op zijn kop zetten, groter is dan de nieuwsgierigheid naar een gelukkiger leven.

“Ik wil het risico niet nemen, want wat als het mislukt? Dan ben ik alles kwijt!” zegt men dan. “En wat nou als het wel lukt? Hoeveel heb je er dan mee gewonnen, behalve je geluk?” Het is wat je er zelf van maakt, zo weet ik uit eigen ervaring.

Risico’s nemen is het opzoeken van mogelijke mislukking, ja, maar risico nemen is net gelijk de kans op verbetering. Risico nemen is de stap naar het onbekende maken. Het nieuwe. Als kind deden we niet anders. Je zag de risico’s niet als risico. Ze waren er wel, je kon uit die boom vallen, je kon je branden aan het vuurtje, maar toch wilde je het nieuwe ontdekken. En hoe triomfantelijk voelde je je, wanneer je boven in de boom zat en de wereld vanuit een nieuwe perspectief zag? Of als het vuurtje brandde wat je had gestookt met je vrienden? Hoe voelde die adrenaline rush door je toen nog jonge lijfje? Het was euforisch.

Ja, soms ging het verkeerd. Hopelijk niet al te erg. Waarschijnlijk niet al te erg. Je brande je vingers, of je viel uit de boom. Je krabbelt overeind en gaat door met je leven. Zo is het leven nu eenmaal.

Soms wordt je gedwongen tot verandering. Je verliest je baan, je partner verlaat je. Dan wordt je gedwongen tot het nemen van stappen, die ja, risico’s met zich mee brengen. Is dat dan een rede om het niet te doen? Nee natuurlijk niet, je doet ze omdat ze nodig zijn om te overleven.

Het excuus van het risico, is dus alleen maar een excuus om het niet te doen. Als je verandering wilt, zelf wilt – en niet alleen als een ander je het aandoet – dan neem je zelf het heft in handen. En weet je wat dan het mooie is?

Je kunt dan zelf de hoogtes van het risico bepalen, want het zijn jouw beslissingen!

Ben jij toe aan verandering? Dan kan ik je helpen. Het nieuwe jaar staat op het punt te beginnen, dus de goede voornemens schieten weer voorbij in onze gedachten. Maar hoe zorg je ervoor dat er blijvende verandering is? Dat de voornemens wel slagen?

In een webinar die ik a.s. donderdag avond voor je hou, leg ik dat precies uit. Registreer je hier om gratis deel te kunnen nemen. Ik leer je precies mijn geheim waardoor verandering, risico’s nemen, succes oplevert! Hoe jij je status quo de baas wordt, en zelf je eigen keuzes succesvol laat worden.

Registeer nu en durf dat risico te nemen. Wie weet wat het je allemaal gaat opleveren?

Related Posts

Fuck! Ik heb weer gefaald…

Fuck! Ik heb weer gefaald…

Hoe ook jij een echte prinses en cowboy kunt worden.

Hoe ook jij een echte prinses en cowboy kunt worden.

Hoeveel is jouw ‘ja’ waard?

Hoeveel is jouw ‘ja’ waard?

Laat ik dat maar niet doen…

Laat ik dat maar niet doen…

Maurice Zondag


Your Signature

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>
%d bloggers liken dit: