oktober 28, 2018

Laat ik dat maar niet doen…

Laat ik dat maar niet doen… is een gedachte die ons vaak te binnen schiet als we iets spontaans willen doen. Want, tja, dan vinden mensen me vast raar.

Ik dacht het vanmorgen nog tijdens mijn hardlooprondje. Ik had echt super lekkere muziek in mijn oordopjes en voelde me helemaal opgaan in de muziek. Tijdens een uitloopstukje, voelde ik mijn lichaam dansbewegingen maken. Ja! Dansen! Lekker!!

eh… maar ja, wat gaan mensen dan wel niet denken als ze me zien? Beter doe ik dat niet. Gewoon wandelen of joggen, dat is normaal. Dansen op straat niet echt. Althans, niet in je eentje in een park…

Raar eigenlijk. Want eerlijk… who cares? Juist. Niemand! En als ze wel iets denken in de trant van ‘zo, die is niet wijs zeg, wat een maloot, wat een loser!” So what? Wat dan nog? Ik ken die mensen niet eens. Waarom hecht ik er dan toch waarde aan?

Het is ons sociale brein die ons er van weerhoud tegen de mainstream in te gaan. Terwijl het juist leuk is om anders te doen!

Bovendien realiseerde ik me dat wat ik ook denk dat andere mensen van mij denken, ikzelf dat ben die dat denkt. En het feit dat ik het denk, zegt niets over wat zij echt denken! Dus alles wat ik denk dat anderen van mij vinden, is eigenlijk mijn eigen normering die dat doet.

Vind ik het dan raar als iemand in een park staat te dansen? Ja, dat zou kunnen. Het zal mijn eerste gedachte zijn ja. Maar dan zal ik me ook realiseren: wow, good for you! Fuck de wereld, leef en doe wat je wilt! Het is nou niet bepaald dat je er iemand iets mee aandoet. Sterker nog, het zou zo maar kunnen zijn dat andere mensen het ook leuk vinden!

Dit alles gebeurde in een split second. Van de eerste ritmische bewegingen op de muziek, tot het realiseren dat het raar is. En ik me realiseerde, fuck dat!

Dus heb ik lekker staan dansen in het park. En wat de mensen dachten die voorbij liepen of fietste? Geen idee… Ik weet niet wat ze denken, dus hoef ik me er ook niet mee bezig te houden!

Dance like no one is watching, of beter gezegd, dance, no matter if someone’s watching!

Related Posts

‘De wereld op zijn kop’ is alleen maar een ander perspectief van de waarheid

Fuck! Ik heb weer gefaald…

Hoe ook jij een echte prinses en cowboy kunt worden.

Hoeveel is jouw ‘ja’ waard?

Maurice Zondag


Your Signature

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>
%d bloggers liken dit: